ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκοκύπρια πολιτικός κατήγγειλε ότι ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες

Στο στόχαστρο των εθνικιστών βρίσκεται η τουρκοκύπρια βουλευτής Ντογιούς Ντεριά μετά την δήλωση της ότι το 1974 ο τουρκικός στρατός βίασε Ελληνοκύπριες γυναίκες.

Η βουλευτής δέχεται απειλές για την σωματική της ακεραιότητα από εθνικιστές και άλλα ακραία στοιχεία μετά την ομιλία της στην βουλή του ψευδοκράτους. Η Ντογούς Ντεργιά, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), δέχθηκε, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, και ωμούς εκβιασμούς ότι, αν δεν σταματήσει να μιλά γι’ αυτά τα θέματα, θα πέσει και η ίδια θύμα βιασμού.
 
Συγκεκριμένα, στην ομιλία της η βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων:«Οι Ελληνοκύπριοι έζησαν τον πόνο των αγνοουμένων, των νεκρών και της προσφυγιάς. Ήταν θύματα βιασμών. Η Εκκλησία επέτρεψε το 1974 τις εκτρώσεις, ακριβώς λόγω των βιασμών από τον τουρκικό στρατό». Για αυτό, πρόσθεσε, «την ώρα που φωνάζουμε για το δίκαιο και τον πόνο μας, να μην ξεχνούμε το δίκαιο και τον πόνο άλλων ανθρώπων».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact