ΕΛΛΑΔΑ

Πλάκα: Χειροπέδες σε τρεις κλέφτες χαλκού για τη φονική έκρηξη με τους 6 νεκρούς

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που αποκαλύφθηκε για την τραγωδία στην Πλάκα. Για ένα κομμάτι χαλκό έσβησαν άδικα έξι ανθρώπινες ζωές, ανάμεσά τους και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, όταν το τριώροφο νεοκλασικό της οδού Λυσικράτους τινάχτηκε στον αέρα στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ύστερα από 34 ολόκληρες μέρες αθόρυβης και μεθοδικής έρευνας, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) κατάφεραν να δέσουν την υπόθεση και να φτάσουν στους υπαίτιους. Πρόκειται για τρεις άνδρες —δύο Έλληνες 37 και 55 ετών και έναν 34χρονο από την Αλβανία— οι οποίοι συνελήφθησαν με εντάλματα της ανακρίτριας και πλέον θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες.

Και οι τρεις τους μόνο άγνωστοι δεν ήταν στις Αρχές. Είναι παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας, σεσημασμένοι για κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες και ναρκωτικά. Μάλιστα, ο 34χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν 20 φορές, ενώ οι άλλοι δύο μετρούν από 15 συλλήψεις ο καθένας.

Πώς έγινε το κακό για ένα κομμάτι σωλήνα

Το χρονικό της μοιραίας νύχτας, όπως το ξετύλιξαν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, προκαλεί πραγματικά οργή. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 25ης Σεπτεμβρίου, οι τρεις τους έβαλαν στο μάτι το νεοκλασικό της οδού Λυσικράτους. Παραβίασαν την είσοδο και οι δύο μπούκαραν στο ισόγειο, την ώρα που ο τρίτος της παρέας κρατούσε τσίλιες απ’ έξω.

Μέσα στο ισόγειο βρισκόταν ο μετρητής και οι εσωτερικές σωληνώσεις του φυσικού αερίου. Οι δράστες έβγαλαν έναν κόφτη και προσπάθησαν να κόψουν ένα κομμάτι χαλκοσωλήνα ακριβώς δίπλα στον μετρητή. Με το που έβαλαν τον κόφτη όμως, έκαναν ζημιά στην εγκατάσταση και το αέριο άρχισε να διαρρέει με ορμή.

Μόλις κατάλαβαν τι έκαναν, τα παράτησαν όλα στη μέση. Άρπαξαν μόνο το κομμάτι του χαλκοσωλήνα που πρόλαβαν να κόψουν, πήραν κι ένα καροτσάκι λαϊκής που υπήρχε στον χώρο και εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους μια ωρολογιακή βόμβα.

Για τις επόμενες 5,5 ώρες το φυσικό αέριο γέμιζε το κτίριο και ανέβαινε προς τον δεύτερο όροφο, στο μοναδικό διαμέρισμα που είχε σύνδεση αερίου, εκεί όπου έμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι. Το πρωί, όταν ξύπνησε η ηλικιωμένη γυναίκα και πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει το φως, ο σπινθήρας έφερε την απόλυτη καταστροφή. Η έκρηξη ισοπέδωσε το κτίριο, σκορπώντας τον θάνατο σε έξι ανθρώπους.

Άγιο είχαν 12 μαθητές που πέρασαν δευτερόλεπτα πριν

Το μέγεθος της τραγωδίας θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης κόβει την ανάσα: Ένα μαύρο σχολικό βαν, που μετέφερε 12 παιδιά σε σχολείο στο Ψυχικό, περνάει μπροστά από το κτίριο της οδού Λυσικράτους κυριολεκτικά δευτερόλεπτα πριν αυτό τιναχτεί στον αέρα.

Το ωστικό κύμα εκτόξευσε πέτρες και συντρίμμια στον δρόμο, με αρκετά από αυτά να χτυπούν το βαν. Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί, αν και ο τρόμος που έζησαν οι μαθητές δεν περιγράφεται.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact