Με ιδιαίτερη λάμψη, δυνατές στιγμές και έντονα συναισθήματα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (2/11) στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η 45η Γιορτή του ΠΣΑΠΠ. Στη μεγάλη ετήσια εκδήλωση-θεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και οι ποδοσφαιρίστριες ψήφισαν και ανέδειξαν τους κορυφαίους της σεζόν 2025/26, τιμώντας παράλληλα πρόσωπα που ξεχώρισαν για το ήθος και την κοινωνική τους προσφορά έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.
Με… 14 παίκτες η Καλύτερη Ενδεκάδα της Super League 1 και οι μεγάλοι νικητές
Αναμφίβολα, το αγωνιστικό ενδιαφέρον της βραδιάς συγκεντρώθηκε στην ανάδειξη των κορυφαίων της Stoiximan Super League 1. Η φετινή ψηφοφορία των παικτών έκρυβε μάλιστα μια σπάνια ιδιαιτερότητα: λόγω των ισοψηφιών που προέκυψαν σε συγκεκριμένες θέσεις, η Καλύτερη Ενδεκάδα της χρονιάς αποτέλεσε στην ουσία μια… 14άδα, καθώς συνολικά 14 ποδοσφαιριστές ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο τους!
Στις μεγάλες ατομικές διακρίσεις της Super League 1 που πλαισίωσαν την κορυφαία σύνθεση της σεζόν, ξεχώρισαν:
- Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής (Βραβείο Τζορτζ Μπάλντοκ): Γιάννης Κωνσταντέλιας (για την περσινή του σεζόν στον ΠΑΟΚ, με συνυποψήφιους τους Παναγιώτη Ρέτσο και Ανδρέα Τεττέη).
- Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής: Ορμπελίν Πινέδα (της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, έχοντας στην τελική τριάδα τους Λούκα Γιόβιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς).
- Καλύτερος Τερματοφύλακας: Θωμάς Στρακόσια (ΑΕΚ).
- Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής: Σωτήρης Κοντούρης (Παναιτωλικός / Παναθηναϊκός).
Η βράβευση του Ανδρέα Τεττέη από τον μαχητή Μάριο που συγκίνησε τους πάντες
Πέρα από τα αγωνιστικά βραβεία, η στιγμή που έκλεψε την παράσταση και έκανε όλη την αίθουσα να υποκλιθεί, ήταν η ειδική βράβευση του Ανδρέα Τεττέη. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού (ο οποίος ήταν υποψήφιος και για το βραβείο του καλύτερου Έλληνα παίκτη) τιμήθηκε από τον ΠΣΑΠΠ για την έμπρακτη αλληλεγγύη και τη στήριξη που προσέφερε στον Μάριο, έναν νεαρό φίλαθλο που δίνει τη δική του γενναία μάχη με τον καρκίνο.
Οι ρόλοι μάλιστα αντιστράφηκαν στη σκηνή της 45ης Γιορτής του ΠΣΑΠΠ, καθώς ο ίδιος ο Μάριος ανέβηκε για να παραδώσει το βραβείο στον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή. Οι δυο τους έχουν αναπτύξει έναν ξεχωριστό δεσμό από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Τεττέη τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του χωρίς κάμερες για να του κάνει έκπληξη και να του δώσει δύναμη, αφιερώνοντάς του στη συνέχεια τα γκολ του (όπως στον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν) σχηματίζοντας με τα χέρια του το γράμμα «Μ».
Τα λόγια του Μάριου στη σκηνή:
«Είναι τιμή μου, θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον ΠΣΑΠΠ και στον Ανδρέα, ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μου και μου έδινε δύναμη να συνεχίσω. Η οικογένεια και οι φίλοι μου με βοήθησαν πάρα πολύ. Το ποδόσφαιρο, πέρα από νίκες και τίτλους, μπορεί να δώσει δύναμη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και ο Ανδρέας το έκανε αυτό».
Η απάντηση και η αφιέρωση του Ανδρέα Τεττέη:
«Μου είπαν πως θα τον βοηθούσε πολύ αν με έβλεπε. Δέχτηκα απευθείας να πάω σπίτι του για έκπληξη. Ο Μάριος είναι πραγματικός μαχητής. Δεν έχει καμία σχέση το πώς είναι σήμερα με το πώς ήταν τότε. Έχει πάρει και μερικά κιλά. Θέλω να του αφιερώσω το βραβείο, αυτός το αξίζει!».





















