ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Αν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Δήμα, πολλοί της ΝΔ θα ψηφίσουν «παρών»

Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να υπερψηφίζει τον κ. Δήμα στις 29 Δεκεμβρίου.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο», τόνισε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Αναφορικά με τις πιθανότητες συγκέντρωσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται, η κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο, όμως αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταστροφής ορισμένων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εφόσον – όπως είπε – συνειδητοποιήσουν «το μέγεθος του κινδύνου» που διατρέχει η χώρα.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως παρά τους ισχυρισμού του στην πράξη θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ακολουθώντας τη γραμμή «θέλω τα λεφτά, θέλω την προληπτική γραμμή αλλά δεν θέλω καμία υποχρέωση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να παίζει τον τρελό», παρά τις προειδοποιήσεις του Βερολίνου και του Παρισιού, συμπλήρωσε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact