ΚΟΣΜΟΣ

Στο «κελί» 16χρονος επειδή έβρισε τον Ερντογάν

Ένας 16χρονος μαθητής λυκείου συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία, με την κατηγορία της «εξύβρισης του προέδρου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο ανήλικος, μέλος ενός κινήματος της Αριστεράς, κατηγορήθηκε ότι «εξύβρισε» τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους χθες στη διάρκεια μιας τελετής μνήμης προς τιμή ενός νεαρού δασκάλου που δολοφονήθηκε από ισλαμιστές το 1930.
Κατά την ομιλία που εκφώνησε, ο νεαρός καταφέρθηκε εναντίον του Ερντογάν και της κυβέρνησης, κατηγορώντας τους κυρίως για «διαφθορά», ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet.

Η αστυνομία τον συνέλαβε το βράδυ, ενώ ένας δικαστής απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του και διέταξε την προφυλάκισή του. Ο 16χρονος είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει τα τέσσερα έτη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact