ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Οι χάκερς τον «παραίτησαν» μέσω Τwitter


«Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Λυπάμαι», έγραφε το μήνυμα που αναρτήθηκε στο προφίλ του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ

 

Την παραίτησή του μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προκαλώντας αναστάτωση στους εκατοντάδες χιλιάδες followers του…

Ωστόσο, το μήνυμα ««Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Λυπάμαι», δεν το έγραψε ο ίδιος, αλλά οι χάκερς που κατόρθωσαν να μπουν στη σελίδα του και να αναρτήσουν το επίμαχο… τιτίβισμα.

Σαν να μην έφτανε η «παραίτηση», ακολούθησαν σειρά αναρτήσεων όπου ο Μεντβέντεφ φερόταν να κατηγορεί τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν για την εισβολή στην Κριμαία, αλλά και να αναπαράγει μηνύματα δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης, ακόμα και του δικηγόρου και ακτιβιστή Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έχει καταφερθεί εναντίον του Ρώσου προέδρου.

«Η Κριμαία δεν είναι δική μας. Σας παρακαλώ κάντε retweet», έγραφε ένα άλλο μήνυμα, ενώ αργότερα αναρτήθηκε ένα δεύτερο που ανέφερε: «Θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη δεκαετία του 1980. Αυτό είναι λυπηρό. Αν αυτός είναι ο στόχος των συναδέλφων μου στο Κρεμλίνο, τότε θα τα καταφέρουν σύντομα».

Ενώ, σε ένα τρίτο ο… Μεντβέντεφ έγραφε για τον στενό του φίλο: «Βόβα, δεν έχεις δίκιο», όπου «Βόβα» είναι ένα από τα προσωνύμια του Πούτιν στην Ρωσία.

Λίγη ώρα αργότερα, το επιτελείο του πρωθυπουργού αντιλήφθηκε την… εισβολή και αφού έσβησε όλα τα μηνύματα, ενημέρωσε τους χρήστες ότι ο λογαριασμός μπήκε στο στόχαστρο χάκερς, επισημαίνοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact