ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμιστές χάκερς χτύπησαν την κεντρική στριατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ

Μέλη του Ισλαμικού κράτους ισχυρίζονται ότι είναι οι χάκερ, που εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), της επιχειρησιακής διεύθυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, η κατάληψη του λογαριασμού σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την κυβερνοασφάλεια.

«Στο όνομα του Αλλάχ, το Κυβερνοχαλιφάτο συνεχίζει τον τζιχάντ στο διαδίκτυο» αναφέρει ένα μήνυμα των χάκερς, ενώ ένα δεύτερο λέει: «Αμερικανοί στρατιώτες ερχόμαστε. Προσέχετε τα νώτα σας».

Οι χάκερς, δημοσίευσαν από τον παραβιασμένο λογαριασμό ένα κατάλογο στρατηγών και διευθύνσεων που σχετίζονται με αυτούς, δεδομένα σχετικά με στρατιωτικές θέσεις της Κίνας, αλλά και στοιχεία σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας.

Στο Πεντάγωνο σήμανε συναγερμός όταν επιβεβαιώθηκε ότι οι χάκερς «χτύπησαν» τόσο τον λογαριασμό του USCENTCOM στο Twitter όσο και στο YouTube αναρτώντας φωτογραφίες και δύο βίντεο που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι εικόνες που μεταφορτώθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μέσω Twitter το διάστημα που καταλήφθηκε σήμερα ο λογαριασμός της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM) κατά τα φαινόμενα δεν συμπεριλάμβαναν διαβαθμισμένα ή απόρρητα στοιχεία, ούτε ήγειραν κάποια απειλή για την ασφάλεια», δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Διοίκηση συμβάλει στον συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact