ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που ήθελαν να αιματοκυλήσουν το Βέλγιο (Φωτογραφίες)

Νέα στοιχεία για την ταυτότητα των τριών τζιχαντιστών του Βελγίου, που ετοίμαζαν μεγάλη τρομοκρατική επίθεση, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Παρά το γεγονός ότι οι Αρχές δεν επιβεβαιώνουν, η τοπική εφημερίδα Sudpresse υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες είναι ο Ρεντουάν Χατζάουι, γνωστός ως Αμπού Χαλίντ αλ-Μαγκρίμπι και ο Ταρίκ Τζανταούν γνωστός ως Αμπού Χαμζά Μπελγίκι.

Στη σελίδα του Χατζάουι στο Facebook πριν αυτή καταργηθεί, απεικονιζόταν ο ίδιος και ο σύντροφός του στο Χαλέπι της Συρίας, κρατώντας Καλάσνικοφ, σε λήψεις που εκτιμάται ότι είναι από τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο. Σε μία από αυτές λεζάντα αναφέρει «στο μονοπάτι του Αλλάχ», ενώ στην ενότητα «επάγγελμα» της σελίδας του, ο Χατζάουι αυτοχαρακτηρίζεται ως «υπηρέτης του Αλλάχ».

Σημειώνεται ότι οι δύο τους είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Συρία και σύμφωνα με τις βελγικές αρχές σκόπευαν να θέσουν σε εφαρμογή μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, οι τρεις εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς «τις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact