ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θέλω τον Τσίπρα νικητή»

Σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα δεν θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης, τονίζει η αντιπρόεδρος του κόμματος «Die Linke» Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

«Εάν η γερμανική κυβέρνηση αφήνει να δημιουργηθεί μια άλλη εντύπωση, τότε ισοδυναμεί με προφανή προσπάθεια να αναμειχθεί στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα», είπε σε συνέντευξή της στην Kölner Stadt-Anzeiger, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. «Η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να παραδεχθεί ότι με την λανθασμένη πολιτική της έναντι του ευρώ έχει σπαταλήσει τεράστια ποσά».

Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ υπενθύμισε ότι το ποσό των 240 δισ. ευρώ που δανείστηκε η Ελλάδα, στην πραγματικότητα δόθηκε κατά 95% στον χρηματοοικονομικό τομέα. «Οι Έλληνες δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν αυτό το ποσό. Αυτήν την σκληρή αλήθεια δεν θέλει να την πει η Μέρκελ στους ψηφοφόρους. Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους και η Ευρώπη έναν φόρο στους πολυεκατομμυριούχους», τονίζει η Βάγκενκνεχτ. Η ίδια ανέφερε ότι την ερχόμενη Κυριακή θέλει να αναδειχθεί ο Αλέξης Τσίπρας νικητής των εκλογών. «Η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει το σύνθημα και για άλλες χώρες να μην υποτάσσονται στις απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόικας για λιτότητα, που έχουν επιτείνει την κρίση».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact