ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η συμφωνία Σερβίας-ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας Ντούσαν Βούγιοβιτς δήλωσε ότι η Σερβία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες μιας δανειοδοτικής συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα τον επόμενο μήνα, καθώς η κυβέρνηση αγωνίζεται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και η χώρα αντιμετωπίζει ένα δεύτερο έτος οικονομικής συρρίκνωσης.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο κ. Βούγιοβιτς είπε ότι η σερβική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία, σε επιτελικό επίπεδο, με το ΔΝΤ, τον Νοέμβριο, και η πρόοδος των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εν λόγω συμφωνία θα πρέπει να παρακολουθείται από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα -σε μια ή δύο εβδομάδες- ολοκληρώνουμε το μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής και το ΔΝΤ ολοκληρώνει το πακέτο, τόνισε ο Σέρβος υπουργός.

Επανέλαβε δε, ότι πρόκειται για μια συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα και στόχος είναι το “πακέτο” να σταλεί στο συμβούλιο διευθυντών του ΔΝΤ την 1η Φεβρουαρίου.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact