ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 1,2 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών το Δεκέμβριο

«Εκρηκτική» είναι η κατάσταση στο σκέλος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, καθώς μόνο το Δεκέμβριο αυξήθηκαν πάνω από 1,2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1,268 δισ. ευρώ.Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2014 ανήλθε σε 13,7 δισ. ευρώ, από 12,5 δισ. ευρώ στο 11μηνο 2014.

Αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές (έως και το 2013) ύψους 60,02 δισ. ευρώ, το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών στο 12μηνο 2014 φθάνει στα 73,7 δισ. ευρώ.

Πολλοί φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο το Δεκέμβριο λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact