ΕΛΛΑΔΑ

Ατελείωτη η «ουρά» για το εφάπαξ -Πάνω από 52.000 ασφαλισμένοι στην αναμονή

Ρεκόρ σημειώνει πλέον η λίστα αναμονής για το εφάπαξ, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ταμείων πρόνοιας, 52.293 ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν από το δημόσιο, το ΙΚΑ, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, είναι σε αναμονή για το βοήθημα.

Από αυτούς, οι 40.700 περιμένουν το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως αναφέρεται σε απόφαση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία εγκρίθηκα υπερωρίες, για να διεκπεραιωθούν οι 40.700 αιτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ακόμη, οι 8.843 δικαιούχοι προέρχονται από τους τομείς πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα και 2.750 ασφαλισμένοι περιμένουν εφάπαξ από το ταμείο πρόνοιας των ΔΕΚΟ και τραπεζών.

Από τους δικαιούχους, το 92% έχει συνταξιοδοτηθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013, κάτι που σημαίνει ότι το εφάπαξ που θα λάβουν θα είναι ανάλογο που με το πλήθος των αιτήσεων που θα μπορεί να πληρώνει το κάθε Ταμείο. Η καταβολή θα ξεκινήσει πιθανότατα το Μάρτιο-Απρίλιο, αν και οι εκλογές είναι πιθανό να πάνε ακόμη πιο πίσω τις αρχικές ημερομηνίες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact