ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός αξιωματούχος: Μην περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτούμε τα υπάρχοντα προγράμματα

Με άτεγκτο τρόπο ο εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης, Φίλιπ Μισφέλντερ δήλωσε μετά το κλείσιμο της κάλπης και το σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτό είναι πολύ κακό για την Ευρώπη και το ευρώ».

Για να συμπληρώσει: «Αυτό το είδος της διαμαρτυρίας δεν είναι έκπληξη, οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τα μέτρα λιτότητας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως η Ιταλία. Αλλά νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να περιμένει από τη Γερμανία να επαναδιαπραγματευτεί με το πρόγραμμα. Θα πρέπει να παραμείνει στις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης».

Και κατέληξε ως εξής: «Εάν οι Έλληνες πολιτικοί δεν θέλουν να διαπραγματευτούν, τότε θα πρέπει να το πράξουν με την Τρόικα. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε». Επιπροσθέτως επισήμανε πως η Γερμανία δεν διακινδυνεύει ένα Grexit και θα προσπαθήσει να το αποφύγει. Όσο για τις ανησυχίες των Γερμανών πολιτών τόνισε:« Οι Γερμανοί θα πρέπει να εμπιστεύονται την κυβέρνηση και να εμπιστεύονται την Άνγκελα Μέρκελ. Πιστεύω ότι έχει κάνει το σωστό μέχρι τώρα καθώς ήταν πάντα ξεκάθαρη πως χωρίς πολιτικές μεταρρυθμίσεις, θα υπήρχε πάντα πολλή και πολύπλοκη δουλειά για όλη την Ευρώπη. Το ευρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που είχαμε στη Γερμανία».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact