ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρύπα» 474 δισ. δολαρίων στον Αμερικάνικο προϋπολογισμό για το 2016

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα υποβάλει ένα σχέδιο προϋπολογισμού ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2016 αύριο Δευτέρα, το οποίο θα προβλέπει ένα έλλειμμα ύψους 474 δισεκ. δολαρίων, δηλαδή ίσο με το 2,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕγχΠ), σύμφωνα με ένα σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Το σχέδιο προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού κράτους προβλέπει ότι το έλλειμμα θα ανέλθει σε $687 δισεκ. ως το 2025, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ το χρέος θα εξακολουθήσει να αυξάνεται κάθε χρόνο και θα συνεχίσει να βρίσκεται κατά προσέγγιση στο 75% του ΑΕγχΠ.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει εξάλλου δαπάνη $105 εκατ. για τη χορήγηση βοήθειας στους Αμερικανούς εργαζομένους που έχουν πληγεί από τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου τις οποίες έχουν συνάψει οι ΗΠΑ, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact