ΚΟΣΜΟΣ

Τίμοθι Γκάιτνερ: Θα μολυνθεί όλη η ευρωζώνη αν υπάρξει Grexit

«Το ελληνικό δράμα καταδεικνύει τους κινδύνους πολιτικής μετάδοσης της κρίσης, τους οποίους αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση από την ίδρυσή της το 1999» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN MONEY, ο κ. Γκάιτνερ προειδοποίησε ανοικτά για «ενδεχόμενο μόλυνσης της Ευρωζώνης από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Δήλωσε μάλιστα ότι η Ευρώπη βρίσκεται «σε χειρότερο σημείο» από την Ιαπωνία. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ μίλησε για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Buttonwood Gathering του Economist, που διοργανώθηκε στο Μανχάταν.

Οπως αναφέρεται στο άρθρο, τα σχόλια του Γκάιτνερ, «αντανακλούν τις ανησυχίες των χρηματοπιστωτικών αγορών ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ενθάρρυνε και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης να ακολουθήσουν την ίδια οδό, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact