ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Δεν θα σύρω τις ΗΠΑ σε πόλεμο χερσαίων επιχειρήσεων -Το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί

«Μην κάνετε λάθος. Αυτή είναι μία δύσκολη αποστολή. Αλλά το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, στο διάγγελμά του μετά από το αίτημα προς το Κογκρέσο για να εγκριθεί στρατιωτική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αίτημα για χερσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι δεν θα σύρει τη χώρα σε έναν τέτοιο πόλεμο, ενώ πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος. Παρόλα αυτά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης των ειδικών δυνάμεων, σε περιορισμένες περιπτώσεις.

«Θα πάρει χρόνο για να ξεριζώσουμε τους τρομοκράτες από τις αστικές περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία. Ομως εμείς είμαστε στην επίθεση και το Ισλαμικό Κράτος στην άμυνα και θα χάσει. Θα υποβαθμίσουμε και θα καταστρέψουμε αυτή την ομάδα», τόνισε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για αίτημα για χερσαίες επιχειρήσεις.  

«Είμαι πεπεισμένος, όπως έχω ξαναπεί, ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συρθούν σε ένα νέο πόλεμο χερσαίων επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, όπως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Δεν είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας και δεν είναι απαραίτητο για να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι τοπικές δυνάμεις ξέρουν καλύτερα τη χώρα και μπορούν από εδάφους να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη οργάνωση, όπως και κάνουν.

«Ως επικεφαλής θα στείλω τα στρατεύματά μας σε αυτό το δρόμο μόνο όταν θα είναι απολύτως απαραίτητο», συμπλήρωσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact