ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αξιωματούχοι στην Αθήνα έβαλαν βέτο στο κοινό ανακοινωθέν»

Το παρασκήνιο πίσω από τη μη επίτευξη συμφωνίας για κοινό ανακοινωθέν στο Eurogroup της Τετάρτης αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η κατάρρευση στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων υπ. Οικονομικών σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό, όταν πολλοί από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, μεταξύ των οποίων και ο Σόιμπλε, δεν γνώριζαν καν ότι είχε συμβεί καθώς είχαν ήδη φύγει από το κτίριο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετείχαν στις συζητήσεις και επικαλούνται οι Financial Times, ο Γιάννης Βαρουφάκης «είχε συμφωνήσει σε μια κοινή δήλωση με τους συναδέλφους του, μια δήλωση που είχε ακόμη υπογραφή από τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη».

«Μιας και υπήρχε συμφωνία, η συνάντηση έληξε και ο Σόιμπλε μαζί με αρκετούς συναδέλφους βγήκαν έξω», σημειώνεται στο άρθρο. «Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Βαρουφάκης έκανε ένα τελευταίο τηλεφώνημα στην Αθήνα για να τους πληροφορήσει σε τι είχε συμφωνήσει και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έβαλαν βέτο στη δήλωση», περιγράφουν οι Financial Time.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα μάλιστα παρουσιάζει μάλιστα το ανακοινωθέν που δεν δόθηκε τελικά ποτέ στη δημοσιότητα:

«Σήμερα το Eurogroup προέβη σε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και την κατάσταση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup προχώρησε σε έναν εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.

Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την ξεκάθαρη δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.

Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα τις τεχνικές εργασίες για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα προκειμένου να διερευνήσουν τις πιθανότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.

Αν αυτό είναι επιτυχές θα δοθεί γέφυρα χρόνου στις ελληνικές αρχές και το Eurogroup για να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας τη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact