ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Ιταλία θα δώσει στην Ελλάδα περιθώριο για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις»

Στο Eurogroup και τη θέση της Ιταλίας για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αναφέρεται σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας της Ρώμης Ιλ Μεσσατζέρο.

«Πηγές του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν, χθες βράδυ, ότι η χώρα μας (σσ. Ιταλία) τάσσεται υπέρ μιας λύσης, η οποία να μην περικόψει την ονομαστική αξία του χρέους, αλλά να δώσει στην Ελλάδα φορολογικό και δημοσιονομικό περιθώριο για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις» γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Εξηγεί, δε, ότι «φορολογικό και δημοσιονομικό περιθώριο» σημαίνει λιγότερο πιεστικές παράμετροι δημοσιονομικής πολιτικής, αρχίζοντας από το πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να μειωθεί η πίεση στην Ελλάδα, ιδίως σε κοινωνικό επίπεδο, και να επιτραπεί στην κυβέρνηση να ξαναρχίσει να ακολουθεί, με πειστικό τρόπο, την οδό των μεταρρυθμίσεων».

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης Ρέντσι, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, η Ελλάδα μπορεί να ευνοηθεί και από τα όσα κατάφερε να πετύχει η ιταλική εκ περιτροπής προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ευελιξίας. Σε ό,τι αφορά, δε, τη δραστηριοποίηση του ΟΟΣΑ στην όλη πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία, σχολιαστές θεωρούν ότι ο υπουργός οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, δεν θα μπορούσε παρά να βλέπει με καλό μάτι μια τέτοια εξέλιξη, από τη στιγμή που ο ίδιος έχει χρηματίσει στο παρελθόν δεύτερος γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

«Η συζήτηση στο Eurogroup ήταν καρποφόρα, κάποιες στιγμές κάπως υπερβολικά ειλικρινής σε ό,τι αφορά τους τόνους, που χρησιμοποιήθηκαν. Είμαι αισιόδοξος, πάντως, ότι υπάρχει θέληση για συνέχιση της συζήτησης αυτής την ερχόμενη Δευτέρα» δήλωσε ο κ. Πάντοαν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact