ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άχρωμη και άοσμη η Εθνική και αντίο Euro!

Το ντεμπούτο του Τζον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας συνοδεύτηκα από μια ακόμα καταστροφική ήττα, με 1-0 από τη Φινλανδία, η οποία ουσιαστικά εκμηδένησε τις όποιες ελπίδες διατηρούσε η Ελλάδα να προκριθεί στο Euro 2020.

Η Εθνική μας έμεινε στην 5η θέση του ομίλου της, με τη 2η θέση να απέχει πλέον οκτώ βαθμούς.

Η Γαλανόλευκη παρουσιάστηκε… άχρωμη και άοσμη για ακόμα ένα ματς, εμφανίζοντας τεράστιες αδυναμίες στην επίθεση και γνώρισε την ήττα με γκολ-πέναλτι του Πούκι στο 52’ έπειτα από «ανόητο» μαρκάρισμα του Κουρμπέλη.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Ιταλία 15

2. Φινλανδία 12

3. Βοσνία – Ερζεγοβίνη 7

4. Αρμενία 6

5. Ελλάδα 4

6. Λιχτενστάιν 0

Το ματς

Χωρίς ρυθμό μπήκε στο ματς η Εθνική Ελλάδας, που δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική σε καμία περίπτωση μέχρι το ημίωρο της αναμέτρησης. Η Φινλανδία ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά και προβλημάτισε την ελληνική άμυνα σε ορισμένες φάσεις. Στο 15’ οι Φινλανδοί πάτησαν απειλητικά στην περιοχή του Μπάρκα, με τον Μανωλά να βάζει σωτήρια προβολή προ του Πούκι στη μικρή περιοχή, ενώ στο 28’ ο Μπάρκας δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε το πολύ σουτ του Λουντ εκτός περιοχής.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Εθνική μας βελτιώθηκε, ισορρόπησε το παιχνίδι και δημιούργησε ευκαιρίες. Στο 31’ ο Κουλούρης σούταρε άουτ από διαγώνια θέση έπειτα από μακρινή μπαλιά του Μπουχαλάκη, ενώ στο 35’ ο Χραντέτσκι δυσκολεύτηκε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του Σταφυλίδη. Η καλύτερης στιγμή της Ελλάδας σημειώθηκε στο 38’, όταν ο Μασούρας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, έπιασε φαλτσαριστό δεξί σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Ελλάδα εξαιτίας μιας απροσεξίας του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αμυντικός χαφ της Εθνικής παραχώρησε ανόητο πέναλτι, πέφτοντας άτσαλα πάνω στον Καμαρά στη γωνία της ελληνικής περιοχής. Ο Πούκι αξιοποίησε το… δώρο της Εθνικής μας και ευστόχησε στο πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ για τη Φινλανδία στο 52’.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα «καιγόταν» για βαθμούς, δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τους διεθνείς μας. Η είσοδος του Πέλκα αντί του «άφαντου» Κολοβού, η Εθνική μας εξακολούθησε να είναι προβλέψιμη στο παιχνίδι της και να αδυνατεί να «τρυπήσει» τη φινλανδική άμυνα. Ουσιαστικά η μοναδική καλή στιγμή της Ελλάδας ήταν αυτή του 77ου λεπτού, όταν ο Χραντέτσκι μπλόκαρε το συρτό σουτ του νεοεισελθόντα στο ματς, Παυλίδη. Η ομάδα του Φαν’τα Σιπ αναλώθηκε σε μια «φλύαρη» κατοχή μπάλας. Ένα καλό σουτ του Βρουσάι στις καθυστερήσεις έφυγε άουτ και η Φινλανδία πανηγύρισε μια τεράστια νίκη που τη φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact