Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το πλήρωμα του αεροσκάφους που συνετρίβη είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα.
Ωστόσο, παρά τις αναφορές για προβλήματα στον κινητήρα, το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επισημαίνει πως το αεροσκάφος δεν παρουσίαζε «τεχνικές ανωμαλίες» πριν την απογείωση, αν και ο υπουργός Μαξίμ Σοκόλοφ τόνισε πως θα διενεργηθεί εκτενής έρευνα στην εταιρία Kolavia.

Αξίζει, πάντως να αναφερθεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα την 1η Ιανουαρίου του 2011, η εταιρεία Kogalymavia είχε εμπλακεί και σε άλλο ένα φονικό δυστύχημα.
Τότε, μια από τις μηχανές ενός αεροσκάφους Tupolev της εταιρείας είχε τυλιχθεί στις φλόγες, λίγα μόνο λεπτά πριν την τροχοδρόμηση. Το αεροσκάφος μετέφερε 116 επιβάτες και είχε οκτώ μέλη πλήρωμα, ενώ από την φωτιά που ξέσπασε τρία άτομα σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν.

Μάλιστα, τα θύματα θα ήταν περισσότερα αν οι αρχές δεν είχαν προλάβει να εκκενώσουν εγκαίρως το αεροσκάφος, όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες.
Το αεροπλάνο θα εκτελούσε μια εσωτερική πτήση από το Σουργκούτ στη Μόσχα, ωστόσο, το Tupolev καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα





















