Ακόμα πιο δύσκολη γίνεται η ζωή των ανεμβολίαστων, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας, που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.
Αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ.
Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα”, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.
Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Ενημέρωσε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.
“Θεωρούμε ότι έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις που χρειάζονται και για την ενίσχυση του εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και για την προάσπιση της κοινωνίας”, συμπλήρωσε.