ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η υπερσύγχρονη φυλακή που κρατείται η Εύα Καϊλή – Μοιάζει με μικρό χωριό

Σε φυλακές των Βρυξελλών κρατείται τουλάχιστον μέχρι αύριο η Εύα Καϊλή, όταν και θα μεταφερθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών για να απολογηθεί και να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη ή όχι.

Η σύλληψη και κράτησή της διατάχθηκε την Κυριακή και αμέσως η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε σε φυλακές των Βρυξελλών, όπου και θα παραμείνει μέχρι τουλάχιστον αύριο.

Είναι ασαφές, όπως τόνιζαν οι ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες, ποιο είναι το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή, καθώς, όπως έχει γίνει αντιληπτό στην πράξη, οι πληροφορίες για το QatarGate προέρχονται μόνο από επίσημες πηγές και είναι απολύτως μετρημένες, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την Παρασκευή, μάλιστα, μέχρι και την Κυριακή δεν έγινε γνωστό το αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκε η Εύα Καϊλή, ενώ δεν υπήρξε κανένα φωτογραφικό στιγμιότυπο ούτε από την επιχείρηση προσαγωγής της ούτε από τη μεταγωγή της.

Οι φυλακές των Βρυξελλών, πάντως, είναι δύο: οι φυλακές του Σεν Ζιλ, που πράγματι απ’ έξω μοιάζουν με ειδυλλιακό κάστρο, και οι σύγχρονες φυλακές του Χάρεν. Παραμένει αδιευκρίνιστο σε ποια από τις δύο φυλακές κρατείται η Εύα Καϊλή, έχει μεταφερθεί ωστόσο και θα παραμένει τουλάχιστον μέχρι αύριο σε κάποιο από τα συγκεκριμένα δύο σωφρονιστικά καταστήματα που βρίσκονται στις Βρυξέλλες και όχι σε κάποια άλλη φυλακή εκτός Βρυξελλών.

Όσο για τις πληροφορίες ότι αρχικά είχε μεταφερθεί στο Σεν Ζιλ και στη συνέχεια στο Χάρεν, δεν ευσταθούν, όπως εξήγησε και ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Στο κατάστημα όπου οδηγήθηκε την Κυριακή παραμένει και τώρα και θα παραμείνει ως και αύριο.

Οι φυλακές του Χάρεν

Σε ό,τι αφορά το Χάρεν, πρόκειται για μια σύγχρονη φυλακή που θυμίζει χωριό, αποτελούμενη από πολλά κτίρια και μονάδες, στην καθεμία εκ των οποίων κρατούνται περίπου 30 άτομα και λειτουργούν σαν αυτόνομες κοινωνικές ομάδες.

Υπάρχει διαχωρισμός των κρατουμένων στα σπίτια ανάλογα με την ηλικία και το προφίλ, ενώ υπάρχει σειρά υποχρεωτικών δραστηριοτήτων σε κουζίνα και πλυντήριο.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ασχολούνται με την απασχόληση των κρατουμένων, η οποία περιλαμβάνει εργασία, αθλητικές δραστηριότητες και εκμάθηση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact