ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η υπερσύγχρονη φυλακή που κρατείται η Εύα Καϊλή – Μοιάζει με μικρό χωριό

Σε φυλακές των Βρυξελλών κρατείται τουλάχιστον μέχρι αύριο η Εύα Καϊλή, όταν και θα μεταφερθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών για να απολογηθεί και να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη ή όχι.

Η σύλληψη και κράτησή της διατάχθηκε την Κυριακή και αμέσως η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε σε φυλακές των Βρυξελλών, όπου και θα παραμείνει μέχρι τουλάχιστον αύριο.

Είναι ασαφές, όπως τόνιζαν οι ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες, ποιο είναι το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή, καθώς, όπως έχει γίνει αντιληπτό στην πράξη, οι πληροφορίες για το QatarGate προέρχονται μόνο από επίσημες πηγές και είναι απολύτως μετρημένες, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την Παρασκευή, μάλιστα, μέχρι και την Κυριακή δεν έγινε γνωστό το αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκε η Εύα Καϊλή, ενώ δεν υπήρξε κανένα φωτογραφικό στιγμιότυπο ούτε από την επιχείρηση προσαγωγής της ούτε από τη μεταγωγή της.

Οι φυλακές των Βρυξελλών, πάντως, είναι δύο: οι φυλακές του Σεν Ζιλ, που πράγματι απ’ έξω μοιάζουν με ειδυλλιακό κάστρο, και οι σύγχρονες φυλακές του Χάρεν. Παραμένει αδιευκρίνιστο σε ποια από τις δύο φυλακές κρατείται η Εύα Καϊλή, έχει μεταφερθεί ωστόσο και θα παραμένει τουλάχιστον μέχρι αύριο σε κάποιο από τα συγκεκριμένα δύο σωφρονιστικά καταστήματα που βρίσκονται στις Βρυξέλλες και όχι σε κάποια άλλη φυλακή εκτός Βρυξελλών.

Όσο για τις πληροφορίες ότι αρχικά είχε μεταφερθεί στο Σεν Ζιλ και στη συνέχεια στο Χάρεν, δεν ευσταθούν, όπως εξήγησε και ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Στο κατάστημα όπου οδηγήθηκε την Κυριακή παραμένει και τώρα και θα παραμείνει ως και αύριο.

Οι φυλακές του Χάρεν

Σε ό,τι αφορά το Χάρεν, πρόκειται για μια σύγχρονη φυλακή που θυμίζει χωριό, αποτελούμενη από πολλά κτίρια και μονάδες, στην καθεμία εκ των οποίων κρατούνται περίπου 30 άτομα και λειτουργούν σαν αυτόνομες κοινωνικές ομάδες.

Υπάρχει διαχωρισμός των κρατουμένων στα σπίτια ανάλογα με την ηλικία και το προφίλ, ενώ υπάρχει σειρά υποχρεωτικών δραστηριοτήτων σε κουζίνα και πλυντήριο.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ασχολούνται με την απασχόληση των κρατουμένων, η οποία περιλαμβάνει εργασία, αθλητικές δραστηριότητες και εκμάθηση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact