ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση

Η σημερινή μας κατάσταση, δεν είναι τίποτε άλλο από τη χρεοκοπία της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας που άρχισε το 1974 και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Μια χρεοκοπία, όχι μόνο οικονομική, αλλά χρεοκοπία σε όλους τους τομείς, με κεντρικό άξονα φυσικά το ακατάλληλο Σύνταγμα της χώρας. Μιλάμε δηλαδή για κανονική παρακμή. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα πολλοί ήταν οι υπεύθυνοι πολιτικοί για τις σημερινές εξελίξεις. Όμως υπάρχουν κάποιοι που είναι ιδιαίτερα πολιτικά υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Αυτοί, κατά τη γνώμη μας είναι:

1)Σημίτης, γιατί μπήκαμε στο ευρώ χωρίς
να έχουμε κατάλληλες οικονομικές υποδομές και με διαδικασίες αδιαφανείς.

2) Καραμανλής Β΄, γιατί: 1) υπερχρέωσε το δημόσιο και 2) αντί να καθίσει και να λάβει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, όταν ακόμα ήμασταν αξιολογημένοι ΑΑ,έφυγε για να μην φορτωθεί πολιτικό κόστος.

3) Παπανδρέου Γ΄, γιατί: 1) γύριζε παντού και κατηγορούσε την Ελλάδα ως μια διεφθαρμένη χώρα και ως Τιτανικό που βυθίζεται, 2) αντί να αφήσει να καταρρεύσουν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια κάτω από την επικυριαρχία των δανειστών, 3) έφερε το ΔΝΤ και 4) έβαλε τα ελληνικά ομόλογα στο αγγλικό δίκαιο και τις σχετικές διαφορές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

4) Παπαδήμος, Παπανδρέου Γ’, Βενιζέλος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, γιατί: 1) κούρεψαν με το PSI όλα τα ομόλογα ελληνικών συμφερόντων, 2) μετέτρεψαν τα ομόλογα προς ιδιώτες τραπεζίτες σε διακρατικά χρέη και έτσι έβαλαν τον ελληνικό λαό δούλο σε άλλους λαούς.

5) Τσίπρας, Καμμένος, γιατί: 1) παραβίασαν το «ΟΧΙ» του λαού στο δημοψήφισμα, 2) εκχώρησαν πλήρως την εθνική κυριαρχία υπογράφοντας τοτρίτο μνημόνιο, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί πλέον η βουλή να αποφασίζει κυρίαρχα, αν δεν συμφωνούν οι δανειστές.

6) Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου κ.λ.π., γιατί, ενώ μπορούσαν τότε, δεν έριξαν τον Τσίπρα πριν ακόμα υπογράψει το τρίτο μνημόνιο.

Όπως βλέπουμε όλοι, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν διορθωτικά μέτρα, χωρίς να είναι ανάγκη να γίνουν όλες οι πιο πάνω καταστροφές. Όμως όλοι αυτοί προτίμησαν να βάλουν τον ελληνικό λαό κάτω από την κυριαρχία των δανειστών, προκειμένου να μην φορτωθούν πολιτικό κόστος και να συνεχίσουν τις πολιτικές τους καρριέρες.

hassapis-peter

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact