ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στα χέρια των Ρομά

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και οι συνεργάτες του υποψηφίου βουλευτή αρνούνται την κατηγορία, ότι δηλαδή θα έδιναν έναντι χρημάτων σταυρωμένα ψηφοδέλτια σε ψηφοφόρους Ρομά, αλλά ομολόγησαν οι ψηφοθήρες (επίσης Ρομά).

Ο υποψήφιος βουλευτής, είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα Γιώργος Βαιόπουλος και η υπόθεση έχει ως εξής.

Φίλοι του κ. Βαιόπουλου, φαίνεται να προσέγγισαν γνωστούς τους στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στους Σοφάδες Καρδίτσας και τους υποσχέθηκαν αμοιβή 20 ευρώ, για κάθε σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που θα έδιναν σε φίλους και γνωστούς τους από τον καταυλισμό για να το ρίξουν στην κάλπη.

Το βράδυ του Σαββάτου πριν από τις εκλογές, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, συνέλαβαν τους τρεις “συνεργάτες” του υποψηφίου και τους δύο “ψηφοθήρες”. Στο αυτοκίνητο του ενός “ψηφοθήρα” βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας πολιτών, ένα διαβατήριο, δύο φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και μία σακούλα με 114 σφραγισμένους φακέλους με επισυναπτόμενη κάρτα του υποψήφιου βουλευτή. Μέσα σε κάθε φάκελο υπήρχαν 5 ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με “σταυρωμένο” το όνομα του υποψήφιου βουλευτή Βαιόπουλου. Επίσης στην κατοχή του 51χρονου “ψηφοθήρα” κατασχέθηκαν 4.400 ευρώ και στην κατοχή του “φίλου” του βουλευτή βρέθηκε το ποσό των 1.660 ευρώ.

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον 37χρονο “ψηφοθήρα”, σχετικά με τα δελτία ταυτότητας και τα ψηφοδέλτια εκείνος απάντησε πως μία εβδομάδα πριν επικοινώνησε μαζί του ένας 30χρονος “φίλος” του υποψήφιου βουλευτή με τον οποίο γνωριζόταν από το ποδόσφαιρο, προκειμένου να βρει ψηφοφόρους μέσα στον οικισμό αθιγγάνων στους Σοφάδες, οι οποίοι να “σταύρωναν” τον υποψήφιο αντί 20 ευρώ την ψήφο.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον 37χρονο “ψηφοθήρα”, επικοινώνησε και πάλι μαζί του ο 30χρονος και του είπε να συναντηθούν για να του δείξει τον αριθμό ταυτοτήτων που είχαν συγκεντρώσει και εκείνοι να τους έδιναν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στον αριθμό τους μαζί με τον ανΑπό το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα πειστήρια, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας ο οποίος διέταξε την διενέργεια προανάκρισης και την κράτηση των εμπλεκομένων.τίστοιχο αριθμό ψηφοδελτίων. Τις ίδιες αναφορές επιβεβαίωσε και ο 51χρονος επίδοξος “ψηφοθήρας”. Οι δύο “ψηφοθήρες” αποδέχθηκαν τις κατηγορίες ενώ οι τρεις “φίλοι” του υποψήφιου βουλευτή τις αρνήθηκαν κατηγορηματικά δηλώνοντας πως ότι έχουν να πουν θα το αναφέρουν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact