ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στα χέρια των Ρομά

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και οι συνεργάτες του υποψηφίου βουλευτή αρνούνται την κατηγορία, ότι δηλαδή θα έδιναν έναντι χρημάτων σταυρωμένα ψηφοδέλτια σε ψηφοφόρους Ρομά, αλλά ομολόγησαν οι ψηφοθήρες (επίσης Ρομά).

Ο υποψήφιος βουλευτής, είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα Γιώργος Βαιόπουλος και η υπόθεση έχει ως εξής.

Φίλοι του κ. Βαιόπουλου, φαίνεται να προσέγγισαν γνωστούς τους στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στους Σοφάδες Καρδίτσας και τους υποσχέθηκαν αμοιβή 20 ευρώ, για κάθε σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που θα έδιναν σε φίλους και γνωστούς τους από τον καταυλισμό για να το ρίξουν στην κάλπη.

Το βράδυ του Σαββάτου πριν από τις εκλογές, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, συνέλαβαν τους τρεις “συνεργάτες” του υποψηφίου και τους δύο “ψηφοθήρες”. Στο αυτοκίνητο του ενός “ψηφοθήρα” βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας πολιτών, ένα διαβατήριο, δύο φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και μία σακούλα με 114 σφραγισμένους φακέλους με επισυναπτόμενη κάρτα του υποψήφιου βουλευτή. Μέσα σε κάθε φάκελο υπήρχαν 5 ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με “σταυρωμένο” το όνομα του υποψήφιου βουλευτή Βαιόπουλου. Επίσης στην κατοχή του 51χρονου “ψηφοθήρα” κατασχέθηκαν 4.400 ευρώ και στην κατοχή του “φίλου” του βουλευτή βρέθηκε το ποσό των 1.660 ευρώ.

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον 37χρονο “ψηφοθήρα”, σχετικά με τα δελτία ταυτότητας και τα ψηφοδέλτια εκείνος απάντησε πως μία εβδομάδα πριν επικοινώνησε μαζί του ένας 30χρονος “φίλος” του υποψήφιου βουλευτή με τον οποίο γνωριζόταν από το ποδόσφαιρο, προκειμένου να βρει ψηφοφόρους μέσα στον οικισμό αθιγγάνων στους Σοφάδες, οι οποίοι να “σταύρωναν” τον υποψήφιο αντί 20 ευρώ την ψήφο.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον 37χρονο “ψηφοθήρα”, επικοινώνησε και πάλι μαζί του ο 30χρονος και του είπε να συναντηθούν για να του δείξει τον αριθμό ταυτοτήτων που είχαν συγκεντρώσει και εκείνοι να τους έδιναν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στον αριθμό τους μαζί με τον ανΑπό το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα πειστήρια, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας ο οποίος διέταξε την διενέργεια προανάκρισης και την κράτηση των εμπλεκομένων.τίστοιχο αριθμό ψηφοδελτίων. Τις ίδιες αναφορές επιβεβαίωσε και ο 51χρονος επίδοξος “ψηφοθήρας”. Οι δύο “ψηφοθήρες” αποδέχθηκαν τις κατηγορίες ενώ οι τρεις “φίλοι” του υποψήφιου βουλευτή τις αρνήθηκαν κατηγορηματικά δηλώνοντας πως ότι έχουν να πουν θα το αναφέρουν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact