ΚΟΣΜΟΣ

Αγωγή αποζημίωσης στον Πούτιν από συγγενείς θυμάτων του Boeing που έπεσε στην Ουκρανία

Μία εταιρεία από την Αυστραλία κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης ενάντια στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αγωγή είναι εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων της πτήσης MH17 της Malaysian Airlines, το οποίο συνετρίβη το 2014 στην Ουκρανία, σε περιοχή που ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές. Στη συντριβή σκοτώθηκαν και 298 επιβαίνοντες στο Boeing, ανάμεσά τους και 28 Αυστραλοί.

Το Boeing ταξίδευε από το Αμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ, όταν καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους- αέρους, ρωσικής κατασκευής, σύμφωνα με την έκθεση της Ολλανδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Εκείνη την εποχή μαίνονταν οι μάχες μεταξύ των αυτονομιστών που έχουν τη στήριξη της Ρωσίας και των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων και πολλοί δυτικοί εμπειρογνώμονες αλλά και κυβερνήσεις κατηγόρησαν τους αντάρτες για το αεροπορικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με το Fairfax, 33 συγγενείς θυμάτων κατονομάζονται στην αγωγή της εταιρείας LHD, που εκπροσωπεί άτομα από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μαλαισία.

Η αγωγή κατατέθηκε στις 9 Μαΐου και ζητά αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων για κάθε επιβάτη.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact