ΚΟΣΜΟΣ

Αγριες συγκρούσεις στο Καλαί -Τραυματίστηκαν μετανάστες, εθελοντές και ένας αστυνομικός

Είκοσι μετανάστες, ένας αστυνομικός και τουλάχιστον τρεις εθελοντές τραυματίστηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στη «Ζούγκλα» του Καλαί.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια ενός καυγά μεταξύ περίπου 200 Αφγανών και Σουδανών προσφύγων που μένουν σε αυτόν τον καταυλισμό, στη βόρεια Γαλλία.

Η συμπλοκή, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ξεκίνησε ενώ εθελοντές μοίραζαν γεύματα στο κέντρο ημερήσιας φιλοξενίας Ζιλ Φερί, σύμφωνα με τη νομαρχία. Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν κατόπιν στο προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας με τις λυόμενες κατοικίες, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Λίγο νωρίτερα στη «Ζούγκλα» είχαν πυρποληθεί πολλά παραπήγματα, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Στην περιοχή έσπευσαν πολλά πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι μετανάστες «χρησιμοποιούσαν κυρίως αιχμηρά αντικείμενα, έχουμε τραυματίες που ξυλοκοπήθηκαν και έναν που φέρει τραύματα από μαχαίρι», διευκρίνισε η νομαρχία. Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, υπάρχει και «ένας τραυματίας από πυροβολισμό».

Τα πνεύματα ηρέμησαν αργά το απόγευμα.

Περίπου 4.000 μετανάστες ζουν σήμερα στη «Ζούγκλα» του Καλαί και στη γύρω περιοχή, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να βρουν τρόπο για να περάσουν στη Βρετανία. Οι εντάσεις είναι συχνό φαινόμενο και ξεσπούν αρκετοί καυγάδες στον καταυλισμό όπου συνυπάρχουν πρόσφυγες από πολλές διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Οι περισσότεροι πάντως προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Σουδάν. Στα μέσα Μαρτίου, 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έναν καυγά μεταξύ Σουδανών και Αφγανών μεταναστών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact