ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρές μάχες για τον έλεγχο της συριακής πόλης αλ Μπαμπ

Συνολικά 14 Τούρκοι στρατιώτες και 138 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν

Συνολικά 14 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 33 τραυματίστηκαν σε μάχες με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) κοντά στην βόρεια πόλη της Συρίας αλ Μπαμπ, ενώ οι απώλειες του ΙΚ ανήλθαν σε 138 μαχητές, ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία πολιορκούν επί εβδομάδες την πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Ήδη περίπου 20 Τούρκοι στρατιώτες ακόμη είχαν σκοτωθεί στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που εξαπέλυσε περίπου πριν από τέσσερις μήνες ο τουρκικός στρατός για να απωθήσει τους τζιχαντιστές του ΙΚ και μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής από την περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την αλ Μπαμπ με το Χαλέπι και πως αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας κατέστρεψαν 48 στόχους του ΙΚ, σκοτώνοντας 15 τζιχαντιστές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact