ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή έφοδος σε κρησφύγετο τζιχαντιστών στο Σινά

Έντεκα άτομα σκοτώθηκαν ενώ βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου σκότωσαν έντεκα τζιχαντιστές σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στο κρησφύγετό τους στην Αλ Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν αυτή τη βάση για να εξαπολύουν τρομοκρατικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Στο κρησφύγετό τους, σε μια συνοικία κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα της Αλ Αρίς, βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Το υπουργείο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την ταυτότητα των υπόπτων, ούτε ανέφερε αν υπάρχουν θύματα μεταξύ των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Στο Βόρειο Σινά δρα ένα τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους το οποίο ισχυροποιήθηκε μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό το 2013. Έκτοτε, εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση αυτήν.

Από τον Φεβρουάριο του 2018 οι αιγυπτιακές αρχές πραγματοποιούν μια ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τους τελευταίους μήνες έχουν σκοτωθεί 650 ύποπτοι τζιχαντιστές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact