ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Συρία

Τουλάχιστον δέκα οι νεκροί στην πόλη Λαττάκεια

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και περίπου 40 τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σήμερα στην παραθαλάσσια πόλη Λαττάκεια της Συρίας, προπύργιο των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει φλεγόμενα οχήματα σε μία περιοχή όπου βρίσκονται διασκορπισμένα τα συντρίμμια δεκάδων άλλων αυτοκινήτων που καταστράφηκαν από τη σφοδρότητα της έκρηξης.

Επίσης διακρίνονται διασώστες και απλοί πολίτες να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, την οποία τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν σε «τρομοκράτες» -έναν χαρακτηρισμό που χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται σε ενόπλους, οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ.

Μέχρι σήμερα, σπάνια είναι τα περιστατικά βίας στη Λαττάκεια την ώρα που η χώρα μαστίζεται εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια από τον εμφύλιο, ο οποίος έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 250.000 ανθρώπους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact