ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τη θητεία: Τι αλλάζει στην επόμενη ΕΣΣΟ και ποιοι φαντάροι παίρνουν «μετάθεση» για το 2027

Γίνεται το έλα να δεις με τους νέους που ετοιμάζονται να ντυθούν στα χακί για τη Δ’ ΕΣΣΟ του 2026. Ο αριθμός των φαντάρων που καλούνται να παρουσιαστούν είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που περίμεναν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και πλέον ψάχνουν να βρουν πώς θα τους βολέψουν όλους στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αφού κυριολεκτικά οι εγκαταστάσεις δεν φτάνουν.

Όλο αυτό το τρέξιμο δεν έτυχε, πέτυχε. Η αιτία κρύβεται στις αλλαγές που έφερε το πολυνομοσχέδιο του περασμένου Ιανουαρίου (2026) στη στρατιωτική θητεία. Από τη μία, οι προϋποθέσεις για να πάρεις αναβολή έγιναν πολύ πιο ζόρικες, οπότε αρκετοί νέοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παρουσιαστούν. Από την άλλη, δόθηκε η ευκαιρία σε 18άρηδες (πρότακτοι) να κάνουν τη θητεία τους νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι λίστες αναμονής να φουλάρουν απότομα.

Ποιοι μπαίνουν τώρα και ποιοι παίρνουν μετάθεση για το 2027

Οι πληροφορίες λένε ότι στο Πεντάγωνο κάνουν ό,τι μπορούν για να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φαντάρους στη Δ’ ΕΣΣΟ του 2026. Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές: δεν γίνεται να παρουσιαστούν όλοι μαζί, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η απαραίτητη χωρητικότητα στα στρατόπεδα. Έτσι, ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς που περιμένουν να μπουν, πιθανότατα θα κληθεί να καταταγεί με την επόμενη ΕΣΣΟ, τον Φεβρουάριο του 2027.

Το καλό νέο είναι για όσους έκαναν διακοπή αναβολής. Αυτοί, όπως όλα δείχνουν, θα καταταγούν κανονικά τώρα με τη Δ’ ΕΣΣΟ.

Το μεγάλο στοίχημα πλέον για τον Στρατό είναι να καταφέρουν να υποδεχτούν και να εκπαιδεύσουν αυτό το τεράστιο κύμα νεοσυλλέκτων χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στις μονάδες. Φυσικά, και οι ίδιοι οι νέοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού το πότε θα παρουσιαστούν επηρεάζει τις σπουδές, τη δουλειά και γενικά όλο τους τον προγραμματισμό.

Όλοι περιμένουν τις τελικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι τελικά ράβουν στολή για φέτος και ποιοι για του χρόνου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact