ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Δεν εξετάζουμε αύξηση του ορίου απαλλαγής από τον ΦΠΑ

«Θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού»

Η κυβέρνηση δεν εξετάζει προς το παρόν ενδεχόμενη τροποποίηση του ορίου ένταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ αλλά το όριο αυτό θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλη.

Στην ερώτησή του ο κ. Κόκκαλης είχε θέση το θέμα της αύξησης του ορίου για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ τζίρο στις 15.000 ευρώ.

Απαντώντας στον βουλευτή των ΑΝΕΛ για το θέμα των αξιών επί των οποίων θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι εκείνοι οι οποίοι θα πληρώσουν επιπλέον ΕΝΦΙΑ είναι 600.000 φορολογούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα επιβαρυνθούν και πρόσθεσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση αντικειμενικές αξίες, που βρίσκονται κοντά ή είναι χαμηλότερες από τις αντικειμενικές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact