ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού

Υπέρβαση εσόδων 1,02% σε σχέση με τον στόχο το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016

Υπέρβαση 1,02% από τον στόχο παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος 2016, ενώ τον Ιούλιο σημειώθηκε υστέρηση των καθαρών εσόδων κατά 9,6% όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ο ίδιος σημείωσε σε σχετικές δηλώσεις του, ότι κατά το επτάμηνο χωρίς τις επιστροφές φόρων σημειώθηκε υπέρβαση 621 εκατ. ευρώ από τον στόχο του Προϋπολογισμού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Ιούλιο τα καθαρά έσοδα (μετά τη μείωση των επιστροφών φόρων) ανήλθαν σε 4,854 δισ. ευρώ έναντι στόχου 5,367 δισ. ευρώ. Το επτάμηνο τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 25,811 δισ. ευρώ έναντι στόχου 25,550 δισ.. ευρώ.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τις επιστροφές φόρων, τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν σε 388 εκατ. ευρώ υπερβαίνοντας τον στόχο του Προϋπολογισμού για 208 εκατ ευρώ. Το επτάμηνο οι επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,860 δισ. ευρώ έναντι 1,5 δισ. ευρώ που προβλέπει ο Προϋπολογισμός.

Αναφερόμενος στην πορεία των εσόδων τον Ιούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, επισήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα.

– «Στον πιο δύσκολο μήνα του επτάμηνου Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, με στόχο εσόδων του Προϋπολογισμού 5,575 δισ., εισπράχθηκαν 333 εκατομμύρια λιγότερα και όχι 500 εκατομμύρια».

– «Αν ακολουθούσαμε τις τακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων ως προς τις επιστροφές και δίναμε λιγότερες, δεν θα είχαμε τόση απόκλιση στα ¨καθαρά έσοδᨻ.

– «Τα πραγματικά νούμερα δείχνουν πως για το επτάμηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, είμαστε 621 εκατομμύρια πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού».

– «Τα τελωνειακά έσοδα δεν ακολουθούν ευθύγραμμη πορεία όπως τα φορολογικά. Υπάρχουν μήνες με μεγαλύτερη κίνηση σε καπνικά, καύσιμα και εισαγωγές αυτοκινήτων, όπου και τα τελωνειακά έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα».

– «Έχουμε αυξημένα έσοδα από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όπως αποτυπώνονται στους πίνακες που κατατέθηκαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών».

– «Το 2016 υπάρχει απόκλιση στην είσπραξη ΦΠΑ στα νησιά αλλά είναι μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

– «Είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού στα έσοδα και αν συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του κόφτη».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact