ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ! Που θα χιονίσει

Που θα σημειωθούν χιονοπτώσεις

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα το βράδυ, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ ενισχυμένους βοριάδες και τις παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά:

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, εκτός από τα ορεινά και ημιορεινά, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική), των Σποράδων, της Εύβοιας, της Ανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως Ανατολική Μαγνησία) και της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς, ωστόσο στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές εκτεθειμένες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν διαστήματα μεγαλύτερης έντασης.

Ενδεικτικά, αυξημένη πιθανότητα για πυκνότερες χιονοπτώσεις εμφανίζουν οι νομοί Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και η Εύβοια, όπου κατά τόπους θα υπάρξει χιονόστρωση.

Ειδικά για την Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές και κατά κανόνα ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, βορειοανατολικά και δυτικά τμήματα.

Πυκνότερες θα είναι οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά ορεινά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και των Βόρειων Κυκλάδων, ενώ στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλωθεί χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν κατακόρυφη πτώση και θα εκδηλωθεί παγετός που στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι τη Δευτέρα, ενώ κατά τη διάρκεια της Κυριακής ενδέχεται να υπάρξει νέα υποτροπή των χιονοπτώσεων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact