ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το ωραρίο για τις μετακινήσεις στις γιορτές

Αύριο ή μεθαύριο, το αργότερο το Σάββατο, θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως νωρίτερα το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα, ενώ δεν θα υπάρξει και δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Αλλάζει το ωράριο για τις μετακινήσεις

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Εξετάζεται επίσης μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος.

Όπως είχε αναφέρει και χθες αναμένεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες». Υπενθύμισε όμως ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να γίνονται με παρόντα το πολύ μέχρι εννέα άτομα.

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προσθέτοντας ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή. Ο εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα.

Έκανε γνωστό ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως αύριο στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα θα δώσει έμφαση στο θέμα του εμπάργκο όπλων από ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία, αλλά και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της προηγούμενης Συνόδου που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact