ΚΟΣΜΟΣ

Αλμπουκέρκ (ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας): Σήμερα ή αύριο θα έχουμε συμφωνία

Τη στιγμή που ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος έλεγε με πλήρη βεβαιότητα ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι κοντά, η ομόλογός του, Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκ έθετε και χρονικό όριο.

Μιλώντας στο Παρίσι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ΟΟΣΑ, η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας φάνηκε κάτι περισσότερο από αισιόδοξη, καθώς έθεσε και το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επιτευχθεί η συμφωνία. Είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, αύριο ή πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα». Πάντως, έσπευσε να σημειώσει: «Δεν θέλω να κάνω εικασίες σχετικά με τις ελληνικές διαπραγματεύσεις», ενώ υπογράμμισε πως η Ευρωζώνη πρέπει να αποφύγει να εφαρμόζει την ίδια πολιτική σε ολες τις περιπτώσεις, καθώς δεν θα είναι αποτελεσματική.

Νωρίτερα, ο Τζέισον Φόρμαν, επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Θα είναι λάθος αν σκεφτούμε ότι δεν θα υπάρξει μετάδοση της κρίσης», υποσημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνοι οι φορείς χάραξης πολιτικής στην Ευρωζώνη έχουν κάνει λάθος στις εκτιμήσεις τους.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact