ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο με την Κίνα – Το Πεκίνο έκοψε καλώδια οπτικών ινών

Οι ανησυχίες για μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν συνεχίζουν να εντείνονται με το Πεκίνο να θεωρείται πλέον ύποπτο για συμμετοχή στην καταστροφή ορισμένων από τα υποθαλάσσια καλώδια Διαδικτύου του νησιωτικού έθνους αυτή την εβδομάδα σε μια άλλη επίδειξη εσκεμμένης παρενόχλησης.

Σύμφωνα με το Fox News, η διακοπή του διαδικτύου της Ταϊβάν δεν αφρούς μόνο τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, αλλά αποκάλυψε επίσης σημαντικές επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια της Ταϊβάν.

Δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία ότι η Κίνα έκοψε σκόπιμα τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών, αλλά το περιστατικό έφερε εκ νέου την προσοχή στο πώς θα μπορούσε να είναι μια επίθεση στην Ταϊβάν και κατά πόσο οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να την σταματήσουν εκγαίρως.

Τα σενάρια των ΗΠΑ που περιλαμβάνουν την κατάληψη της Ταϊβάν από την Κίνα περιλαμβάνουν γενικά μια μεγάλης κλίμακας αμφίβια επίθεση που θα επιχειρούσε να αιφνιδιάσει γρήγορα και αποτελεσματικά το νησί και τους συμμάχους του.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι θα στείλει στρατεύματα για να αντιμετωπίσει μια κινεζική χερσαία εισβολή, η οποία πιθανότατα θα προκαλούσε αντιδράσεις από άλλους περιφερειακούς συμμάχους των ΗΠΑ και θα μπορούσε να καταστήσει αυτή τη μορφή επίθεσης δαπανηρή και θανατηφόρα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Αλλά έχει επίσης προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ είναι ικανές να εμπλακούν με την Κίνα σε μια παραδοσιακού τύπου επίθεση όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία.

«Η Κίνα έχει ένα στρατιωτικό πλεονέκτημα», είπε ο στρατηγός ε.α. Τζακ Κιν, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής του Fox News. «Έχουν περισσότερα πλοία, περισσότερα αεροπλάνα, περισσότερους επιθετικούς και αμυντικούς πυραύλους από ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Ένα πολεμικό παιχνίδι που διεξήχθη από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) νωρίτερα αυτό το έτος προσομοίωσε τι θα συνέβαινε μετά από μια αμφίβια επίθεση στην Ταϊβάν από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα εξαντλούσαν το απόθεμα των πυραύλων μεγάλης εμβέλειας – εντός μιας εβδομάδας.

«Το μόνο στρατιωτικό πλεονέκτημα που έχουμε είναι τα πυρηνικά μας υποβρύχια», είπε ο Keane, επισημαίνοντας ότι ακόμη και με αυτό το πλεονέκτημα, οι ΗΠΑ εξακολουθούσαν να χρειάζονται περισσότερα από αυτά τα εξειδικευμένα υποβρύχια.

Ωστόσο, ο Keane υποστήριξε ότι αυτή η μορφή πολέμου είναι απίθανο να είναι ο τρόπος με τον οποίο η Κίνα θα πραγματοποιούσε μια επίθεση, την οποία ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping λέγεται ότι έχει προγραμματίσει για το 2027, σύμφωνα με αξιωματούχους άμυνας των ΗΠΑ.

«Ένα πιο πιθανό σενάριο θα ήταν μια καραντίνα ή ένας αποκλεισμός της Ταϊβάν όπου η Κίνα θα επιχειρούσε να ελέγξει τον εναέριο χώρο, καθώς και τους θαλάσσιους διαδρόμους, και να αποκτήσει τον έλεγχό του», είπε ο απόστρατος στρατηγός τεσσάρων αστέρων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact