ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Η 30χρονη που διέφυγε θεωρείται πιθανός εγκέφαλος της οργάνωσης

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει η δράση της 30χρονης, που διέφυγε στο εξωτερικό δύο μέρες πριν την έκρηξη στο διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας στους Αμπελόκηπους.

Τις επόμενες ώρες, μάλιστα, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής της για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, ψάχνουν να δουν αν είναι το πρόσωπο που έδινε εντολές και ηγείτο της οργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σύντροφός της αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως ήταν εκείνη που του είπε να δώσει τα κλειδιά του διαμερίσματος στη μητέρα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, το βράδυ της Πέμπτης. Την ίδια μέρα δηλαδή που εξερράγη η βόμβα και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι θα γινόταν το τρομοκρατικό χτύπημα.

Μάλιστα, όπως τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το τρομοκρατικό χτύπημα που ετοίμαζαν θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή.

Για την ώρα οι αστυνομικοί δεν έχουν καταλήξει στο ποιος ήταν ο στόχος των αστυνομικών. Θεωρούν, πάντως, πως πρόκειται για οίκημα που βρίσκεται κοντά στο διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας, δηλαδή ΓΑΔΑ, Άρειος Πάγος, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εγκαταστάσεις των ΜΑΤ, τα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. στη Μεσογείων, πρεσβείες είναι ορισμένοι από τους στόχους που βρίσκονται σε απόσταση λίγων λεπτών (με μοτοσικλέτα) από το σπίτι όπου εξερράγη ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.


Χρυσοχοΐδης: Θηριώδης η βόμβα στους Αμπελόκηπους

«Ας αφήσουμε τις υπηρεσίες, την εισαγγελία και τον ανακριτή, να εξετάσουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης με την έκρηξη της βόμβας στους Αμπελόκηπους. Αν έσκαγε στον στόχο των τρομοκρατών, θα προκαλείτο καταστροφή. Χρειάζεται συνεχώς επαγρύπνηση», επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την τελευταία –χρονικά– υπόθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας στη χώρα μας.

«Από την έκρηξη που προκάλεσε και έκανε ακατάλληλη όλη την πολυκατοικία σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, η βόμβα θα προκαλούσε καταστροφή γιατί θα ήταν πολύ μεγάλης ισχύος. Όταν βάζεις μία τέτοια βόμβα, υπάρχουν δυστυχώς και παράπλευρες απώλειες», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για «θηριώδη βόμβα με συμπυκνωμένη εκρητκική ύλη».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι τα άτομα που εμπλέκονται είχαν επαφές με τον αντεξουσιαστικό χώρο, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι «μέσα από ακτιβιστικές ενέργειες, δημιουργούνται δίκτυα που καταλήγουν σε ακραίες ενέργειες. Υπάρχει μία σειρά δραστηριοτήτων από ανθρώπους, ορισμένοι εκ των οποίων αναβαθμίζουν τις προσπάθειες».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, «δεν υπήρξε τρύπα» όσον αφορά τους ελέγχους για περιστατικά τρομοκρατίας. «Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση και παρακολούθηση αυτού του τομέα, γιατί συνδέεται με την ανθρώπινη ζωή, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, την κοινωνική ειρήνη. Σας διαβεβαιώνω οι υπηρεσίες κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν κατάλοιπα τρομοκρατίας στη χώρα, ανέφερε πως «έχουμε τελειώσει με μεγάλες οργανώσεις όπως η “17 Νοέμβρη” και ο “Επαναστατικός Αγώνας”. Η τρομοκρατία δεν τελειώνει ποτέ. Ο εχθρός της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας είναι ο εφησυχασμός».

Για τα πάρτι σε νυχτερινά μαγαζιά όπου συμμετέχουν ανήλικοι και καταναλώνουν αλκοόλ, γνωστοποίησε ότι «υπάρχει σχεδιασμός για ενημέρωση της Αστυνομίας αναφορικά με ιδιωτικές εκδηλώσεις σχολείων, ώστε να είμαστε ενήμεροι και να επεμβαίνουμε όπου απαιτείται».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact