ΕΛΛΑΔΑ

Αν δεν ήταν ασφυξία: Τι ισχύει με «το σπάνιο σύνδρομο που εξηγεί τον θάνατο των τριών παιδιών»

Η διαρροή από την πλευρά των αρχών κάνει λόγο για κρίσιμη εβδομάδα που θα φέρει εξελίξεις.

Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών έχουν σχηματίσει γνώμη για το τι συνέβη στα τρία κοριτσάκια από την Πάτρα και έχουν σχεδόν δέσει την υπόθεση.

Εκτός από τη δολοφονική ενέργεια εξετάστηκαν και 5 σπάνια σύνδρομα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τον θάνατο των τριών παιδιών. Όλα έχουν αποκλειστεί καθώς επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση ότι Τζωρτζίνα, Μαλένα και Ίριδα δεν έπασχαν από σύνδρομα κληρονομικής φύσεως που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη ζωή τους σε πρόωρο τέλος.

Εξετάστηκε μάλιστα εξονυχιστικά και η περίπτωση ενός σπάνιου συνδρόμου που αν ανιχνευόταν στα κορίτσια θα μπορούσε όντως να εξηγήσει το θάνατό τους.

Το σύνδρομο το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου επικαλείται η πλευρά της μητέρας περί καρδιακής αρρυθμίας της Τζωρτζίνας είναι το «ταχύ – βραδύ», με τον ασθενή να έχει πότε ταχυκαρδία και πότε βραδυκαρδία.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ όμως και αυτή η θεωρία καταρρίπτεται καθώς όπως αναφέρουν κορυφαίοι γιατροί το συγκεκριμένο σύνδρομο οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Θεωρείται λοιπόν πλέον σχεδόν βέβαιο ότι τα παιδιά δεν έπασχαν από κάποιο σπάνιο σύνδρομο και έτσι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον θάνατό τους.

Γι’ αυτό και οι αρχές στρέφουν πλέον την προσοχή τους αποκλειστικά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Η εβδομάδα που έρχεται είναι η πιο κρίσιμη από την αρχή του θρίλερ καθώς η αστυνομία είναι πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact