ΚΟΣΜΟΣ

Ανακρίνεται άνδρας που πλήρωνε το ενοίκιο για την οικογένεια που ζούσε κρυμμένη σε αγρόκτημα για χρόνια

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πέντε αδέλφια και ο άρρωστος πατέρας τους περίμεναν το τέλος του κόσμου

Η αστυνομία της Ολλανδίας ανακρίνει τον άνδρα που πλήρωνε το ενοίκιο στο αγρόκτημα όπου εντοπίστηκαν έξι μέλη μίας οικογένειας να ζουν κρυμμένα σε ένα μυστικό δωμάτιο, έπειτα από χρόνια στην απομόνωση.

Πέντε αδέλφια, που πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 18 και 25 ετών, και ένας άνδρας τον οποίο ταυτοποίησαν ως τον άρρωστο πατέρα τους βρέθηκαν κοντά στο Ρούινερβολντ, ένα χωριό στη βόρεια επαρχία Ντρέντε.

Ο άνδρας ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία πλήρωνε το ενοίκιο για την αγροικία συνελήφθη, αν και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι ύποπτος για κάποιο αδίκημα. Ο δήμαρχος της πόλης Ρόγκερ ντε Γκρουτ επεσήμανε χθες Τρίτη ότι ο 58χρονος αυτός άνδρας δεν είναι ο πατέρας της οικογένειας.

«Ο άνδρας εξακολουθεί να είναι υπό κράτηση και ανακρίνεται», δήλωσε η Γκριέτε Χάρτστρα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ντρέντε. «Πολλά ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει και ερευνούμε τι ακριβώς συνέβη εκεί».

Η οικογένεια, η οποία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περίμενε το τέλος του κόσμου, εντοπίστηκε αφού ένα μέλος της, ένας 25χρονος άνδρας διέφυγε από το αγρόκτημα και αναζήτησε βοήθεια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε την οικογένεια «σε ένα μικρό δωμάτιο μέσα στο σπίτι το οποίο κλείδωνε» και δεν είναι ξεκάθαρο αν κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η οικογένεια περίμενε το τέλος του κόσμου.

«Υπάρχουν πολλές εικασίες στα μέσα ενημέρωσης για το τι συνέβη, όμως η αστυνομία πρέπει να ασχοληθεί με τα γεγονότα. Έχουμε ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα», τόνισε η Χάρτστρα.

Η μητέρα των παιδιών πιστεύεται ότι πέθανε προτού η οικογένεια μετακομίσει στο αγρόκτημα το 2010, επεσήμανε ο Γκρουτ, ενώ η αστυνομία διευκρίνισε ότι κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν είχε καταγραφεί ως κάτοικος της περιοχής.

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad ανέφερε ότι ο άνδρας που κρατείται είναι ένας Αυστριακός ξυλουργός που έχει γίνει γνωστός ως Γιόζεφ Μπ. Δεν είναι ξεκάθαρος ακόμη ο ρόλος του στην υπόθεση, ούτε αν ζούσε και εκείνος στο αγρόκτημα.

Τα αδέλφια ζούσαν σε αυτοσχέδια δωμάτια μέσα στην αγροικία και τρέφονταν από λαχανικά που καλλιεργούσαν και ζώα που εξέτρεφαν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTV Drente.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact