ΕΛΛΑΔΑ

“Aναπόφευκτο η τουρκική μειονότητα να καταφύγει σε πιο σκληρές ενέργειες

Ο δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν- πρόεδρος του συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) δημοσίευσε ένα συγχαρητήριο μήνυμα επ ευκαιρία του νέου έτους. Ο Γενικός Πρόεδρος δικ. Νετσμεττίν Χουσεΐν ανέφερε:

“Ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, ελπίζουμε το νέο έτος να είναι χρονιά ενότητας, ομοψυχίας, υγείας και γαλήνης και ευχόμαστε να είναι μία χρονιά στην οποία θα μειωθούν τα προβλήματα και μία χρονιά την οποία οι άνθρωποι της χώρας μας και όλη η ανθρωπότητα θα την περάσουν μακριά από τους πόνους, εν μέσω γαλήνης και ειρήνης. Η χρονιά που ολοκληρώσαμε, δεν υπήρξε χρονιά στην οποία να συνέβησαν οι αναμενόμενες θετικές για την μειονότητα μας εξελίξεις.

“Όπως συμβαίνει πάντα στις περιφερειακές και διμερείς σχέσεις, στην περίοδο αυτή του διαστήματος της έντασης, δυστυχώς δεν ήταν μία χρονιά πού να κάλυψε τις προσδοκίες για απόδοση των εγγυημένων από διεθνείς συνθήκες μειονοτικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων. Ολοκληρώσαμε μία χρονιά, στην οποία σε περίοδο κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, γίναμε μάρτυρες των ακόμη περισσότερων αδίκων πρακτικών των Ελλήνων διοικούντων.

‘Όχι μόνο δεν είδαμε την αλλαγή νοοτροπίας που περιμέναμε από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη πιο κατασταλτικής πολιτικής, με τάση αφαίρεσης δικαιωμάτων και με σκοπό την καθημερινή επιδείνωση των συνθηκών. Διακρίνεται πώς έχει καταστεί αναπόφευκτο για την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, να προσφύγει σε πιο σκληρή ρητορική και ενέργειες που θα αναγκάσουν τους Έλληνες διοικούντες να αλλάξουν τη νοοτροπία τους…”.

O BTTDD έχει έδρα την Τουρκία και οτιδήποτε γράφει είναι εγκεκριμένο (ενδεχομένως και γραμμένο) από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών… Άραγε τι εννοεί εν προκειμένω ο κύριος Χουσεΐν ; Ποιες είναι οι πιο σκληρές ενέργειες που θα ανάγκαζαν την Ελλάδα να κάνει κάτι; Γιατί δεν γίνεται πιο σαφής; Τι άλλο πρέπει να κάνει και να γράψει κάποιος για να του αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα που ακόμα δυστυχώς κατέχει;

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact