ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άναψαν τα αίματα με την «τρόικα εσωτερικού» του Κατρούγκαλου

Για «τρόικα εσωτερικού» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ,Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του το πρωί στο Mega, προκαλώντας την έντονη αντίδραση εκπροσώπων της ΝΔ και του Ποταμιού.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του Spiegel στο οποίο σημειώνεται πως κύκλοι των δανειστών χαρακτηρίζουν σχεδόν ως «προσβολή» την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως «σε όλη την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς ουδέποτε τέθηκε ζήτημα να μην περάσουμε το νομοσχέδιο για την ανάκτηση των απολύσεων».

«Ήταν τόσο παράλογο και τόσο εκτός διαδικασίας οποιασδήποτε μεταρρύθμισης η πρόβλεψη των απολύσεων που ούτε από τη μεριά των θεσμών διανοήθηκε κανείς να την υπερασπιστεί», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα «τέθηκε μόνο από την τρόικα εσωτερικού».

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των παριστάμενων στην εκπομπή βουλευτών της ΝΔ και του Ποταμιού, Γιάννη Βρούτση και Σπύρου Λυκούδη, αντίστοιχα.

«Πρέπει να ντρέπεσαι κ. Κατρούγκαλε. Τρόικα εσωτερικού τα κόμματα;», σημείωσε ο κ. Βρούτσης, ενώ ο κ. Λουκούδης ανέφερε: «Δεν επιτρέπεται σε έναν πολιτικό να διαχωρίζει με βάση τις πολιτικές τους τα κόμματα κατ’ αυτόν τον τρόπο… δεν σας επιτρέπω να αναφέρεστε σε τρόικα εσωτερικού».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι αναφερόταν στον κ. Μητσοτάκη από τη ΝΔ και στον κ. Φωτήλα από το Ποτάμι, οι οποίοι, όπως είπε, «χαρακτήρισαν μονομερή ενέργεια, την ενέργεια της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο αυτό για ψήφιση».

«Επομένως εκφράστηκαν τροϊκανότερα των τροϊκανών», σημείωσε και πρόσθεσε: «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύγκρουση πολιτικών για το μέλλον της χώρας και υπάρχουν αυτοί που εκφράζουν τα συμφέροντα της χώρας και υπάρχουν και άλλοι που φαίνονται αυτή τη στιγμή να παίρνουν το μέρος των δανειστών».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact