ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: Δεν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο

Την εκτίμηση ότι δεν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο, εξέφρασε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος στη νέα κυριακάτικη εφημερίδα «Ρεπόρτερ», ο Κύπριος πρόεδρος τονίζει ότι δεν βλέπει να μπορεί να γίνει τον Μάρτιο δημοψήφισμα, «εκτός εάν αλλάξουν άρδην τα δεδομένα», καθώς «υπάρχουν διαφορές στα ακανθώδη θέματα και δεν είναι ο χρόνος που μετρά, αλλά η ουσία»

Μάλιστα επισήμανε ότι τα πιο δύσκολα θέματα στις διαπραγματεύσεις είναι το περιουσιακό, οι εδαφικές αναπροσαρμογές, οι εγγυήσεις και τα χρονοδιαγράμματα αποχώρησης των στρατευμάτων. Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των βασικών ελευθεριών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναφορικά με το θέμα των εγγυήσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε ότι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν τις χρειάζεται και πρότεινε μόνο μία αυξημένη παρουσία στρατευμάτων των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα μπορούσε να παρακολουθεί την υλοποίηση της λύσης και να αναλάβει την αστυνόμευση για μία περίοδο κάποιων χρόνων.

Ερωτηθείς κατά πόσον αποκλείεται ενδεχόμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα να δημιουργούμε προβλήματα εκεί που μπορεί να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact