ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή: Eνοχος για ανθρωποκτονία ο Πιστόριους -Κινδυνεύει με τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης

Με τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης απειλείται πλέον ο παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους, μετά την αλλαγή της κατηγορίας εναντίον του (για τον θάνατο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ) από «φόνο εξ αμελείας» σε «ανθρωποκτονία».

To Aνώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής αποφάνθηκε σήμερα ότι ο θάνατος της Ρίβα Στέενκαμπ από τον 30χρονο Πιστόριους είναι δολοφονία και όχι φόνος εξ αμελείας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο «Blade Runner» αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή, ενώ κινδυνεύει με τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης.  

Yπενθυμίζεται πως ο Πιστόριους εξέτισε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ενώ αναμενόταν να εκτίσει τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο Πιστόριους σκότωσε την 30χρονη Ρίβα Στέενκαμπ τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, όταν ο παραολυμπιονίκης άνοιξε πυρ προς την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου μέσα στο οποίο βρισκόταν η σύντροφός του. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact