ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβαθμίζεται η ελληνική διπλωματική παρουσία στο ιρακινό Κουρδιστάν

Συστήθηκε Γενικό Προξενείο της χώρας μας στην πόλη Ερμπίλ

Τη διπλωματική της παρουσία στο Ιράκ, και μάλιστα σε μία ιδιαίτερη περιοχή, αναβαθμίζει η Ελλάδα. Με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πριν από μία εβδομάδα περίπου, συστήθηκε Γενικό Προξενείο της χώρας μας στην πόλη Ερμπίλ, έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν. Στο Ερμπίλ λειτουργεί ήδη Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων, το οποίο υπάγεται στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη, με αποστολή την προώθηση της εμπορικής και οικονομικής μας συνεργασίας με το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Με την αυτόνομη περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν μάς συνδέουν φιλικές σχέσεις και αμοιβαία βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας μας, σε μία περίοδο που ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επεκτείνει τη δράση που ήδη αναπτύσσει εκεί. Πρόθεση του υπουργείου Εξωτερικών είναι, με τη συμβολή του νέου Γενικού Προξενείου στην Ερμπίλ και φυσικά της Πρεσβείας μας στη Βαγδάτη, να διευρυνθούν περαιτέρω οι υπάρχοντες δεσμοί φιλίας και συνεργασίας τόσο με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ όσο και με τον υπόλοιπο ιρακινό λαό.

Η Ελλάδα, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο κ. Κοτζιάς, ασκεί μία ενεργητική εξωτερική πολιτική που έχει στόχο να οικοδομήσει γέφυρες συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση εκπρόσωποι του Ιρακινού Κουρδιστάν είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν, τον περασμένο Οκτώβριο, στην επιτυχημένη Διεθνή Διάσκεψη της Αθήνας για τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact