ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής

Το περίεργο καλωσόρισμα του Τσακαλώτου: Δεν ξέρω, αν πρέπει να σας ευχηθώ συγχαρητήρια ή συλλυπητήρια

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, καθώς και η απλοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων, θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όπως τις προδιέγραψε ο ίδιος ο Γιώργος Πιτσιλής, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον καλωσόρισε με διάθεση χιούμορ, λέγοντας ότι «δεν ξέρω, αν πρέπει να σας ευχηθώ συγχαρητήρια ή συλλυπητήρια, δεδομένου του όγκου και των δυσκολιών της δουλειάς σας».

Τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στις δηλώσεις επέμειναν ιδιαίτερα στη σημασία της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία για την επίτευξη του κύριου στόχου της κυβέρνησης που είναι η καταστολή της φοροδιαφυγής και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

«Είναι στοίχημα να κερδίσουμε τον ανακαθορισμό των σχέσεων ανάμεσα στη Φορολογική Διοίκηση και τους πολίτες» τόνισε ο Γ. Πιτσιλής, επισημαίνοντας την ανάγκη η Φορολογική Διοίκηση να είναι δίκαιη στην ερμηνεία των νόμων και να βοηθά για την επίλυση των προβλημάτων των φορολογούμενων.

«Η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, πρόθεσή μου είναι να συνεργαστούμε άριστα για τον κοινό σκοπό που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση» σημείωσε ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει το υπουργείο Οικονομικών: «Όταν έγινα υπουργός Οικονομικών το περασμένο καλοκαίρι, αυτοί που μου έλεγαν συγχαρητήρια και αυτοί που μου έλεγαν συλλυπητήρια, ήταν 50-50. Είναι αρκετή και δύσκολη η δουλειά τόσο στο υπουργείο Οικονομικών, όσο και στη ΓΓΔΕ», είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στον Γ. Πιτσιλή, ο υπουργός τόνισε ότι αναδείχθηκε μέσα από μια ανεξάρτητη και διαφανή διαδικασία. «Δεν είναι ο υποψήφιος που ήρθε από τη ΓΓΔΕ, μπορεί να βοηθήσει. Καμιά φορά εμείς που είμαστε μέσα σε ένα υπουργείο είμαστε κολλημένοι και δεν μπορούμε να δώσουμε μια νέα ματιά στα προβλήματα», ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, καλοδέχτηκε τον κ. Πιτσιλή και του ευχήθηκε «καλή τύχη και υπομονή». «Θα σταθούμε στο πλάι του» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν βρήκαμε Γραμματέα μέσα από τα γραφεία συμβούλων υπουργών, όπως έγινε στο παρελθόν, αλλά κάναμε μια πολύ διαφανή διαδικασία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact