ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχεί το ΥΠΕΞ για την ένταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει η Αθήνα

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί το υπουργείο Εξωτερικών την κλιμάκωση της βίας και τα περιστατικά εχθροπραξιών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη γραμμή επαφής στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και ενώνει τη φωνή του με τη διεθνή κοινότητα, καλώντας «τις δύο πλευρές σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, προκειμένου να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στις διαδικασίες διαλόγου στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ».

«Εκφράζουμε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την έντονη ανησυχία μας για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης μιας ακόμα ευαίσθητης εστίας έντασης στην ευρύτερη περιοχή, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία».

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, που ξέσπασαν τα ξημερώματα του Σαββάτου και συνεχίσθηκαν όλη την ημέρα, στοίχισαν τη ζωή σε 18 Αρμένιους και 12 Αζέρους στρατιώτες και συνιστούν τις φονικότερες συγκρούσεις από το τέλος του πολέμου το 1994 ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact