ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία και σκεπτικισμός στο Βέλγιο μετά τη νίκη του Τραμπ

Σε θριαμβολογίες και πανηγυρισμούς επιδίδονται τα ακροδεξιά κόμματα

Κλίμα ανησυχίας και έντονου σκεπτικισμού αποτυπώνουν οι πρώτες αντιδράσεις των Βέλγων πολιτικών για την νίκη Tραμπ με κάποιους εξ αυτών να κρύβουν με δυσκολία την απογοήτευσή τους. Δεν λείπουν πάντως και οι φωνές που συνιστούν ψυχραιμία ενώ σε θριαμβολογίες και πανηγυρισμούς επιδίδονται τα ακροδεξιά κόμματα.

Την ευχή να αποδειχθεί ο  Tραμπ ένας «ενωτικός» πρόεδρος που θα είναι ανοιχτός σε έναν «αξιοπρεπή» διάλογο, εκφράζει στις πρώτες δηλώσεις του ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισελ. Παράλληλα, ο Βέλγος πρωθυπουργός εκφράζει την ελπίδα τόσο η χώρα του όσο και οι ΗΠΑ να εξακολουθήσουν να υπηρετούν από κοινού τις αξίες της ελευθερίας και της ανεκτικότητας.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών Εθνικιστών (N-VA) Μπατ Ντε Βίβερ κάλεσε τους Βέλγους  πολιτικούς να συμφιλιωθούν με την νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και να μην λησμονούν ότι «οι ΗΠΑ αποτελούν την μεγαλύτερη οικονομία, την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη και έναν ιστορικό σύμμαχο για το Βέλγιο».

Λακωνικός από την πλευρά του ο επικεφαλής της γαλλόφωνης κυβέρνησης της Βαλονίας αρκέστηκε να δηλώσει ότι το γεγονός ότι τον Tραμπ συνεχάρη η Λε Πεν «τα λέει όλα». «Έρχονται σκοτεινοί καιροί», προειδοποιεί πάντως ο σοσιαλιστής πολιτικός.

Ως ένα μήνυμα προς τους ευρωπαίους πολιτικούς «να ξυπνήσουν πριν να είναι αργά», ερμηνεύει το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής των γαλλόφωνων Σοσιαλιστών Έλιοτ Ντι Ρούπο. «Το γεγονός ότι μια λαϊκίστική ρητορική γεμάτη μίσος αποδίδει καρπούς, αποδεικνύει ότι υπερβολικά πολλοί αμερικανοί πολίτες νιώθουν εγκαταλελειμμένοι», συμπληρώνει.

Πανηγυρικούς τόνους χρησιμοποιεί τέλος ο επικεφαλής του (ακροδεξιού και ξενοφοβικού) Vlaams Belang  Τομ Βαν Γρικεν εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του για την εκλογή του Tραμπ και μη παραλείποντας να εκθειάσει την προεκλογική εκστρατεία του τελευταίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact