ΚΟΣΜΟΣ

Aνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία

Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στην Αυστραλία για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες αναμετρώνται η συντηρητική κυβερνητική συμμαχία του Μάλκολμ Τέρνμπουλ και η αντιπολίτευση των Εργατικών, μια μάχη που προβλεπόταν ότι θα είναι αμφίρροπη.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας) για τους περίπου 15,6 εκατομμύρια ψηφοφόρους οι οποίοι καλούνται στις κάλπες. 

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ένα πολύ μικρό προβάδισμα στον επικεφαλής της κυβέρνησης Μάλκολμ Τέρνμπουλ επί του αρχηγού της αντιπολίτευσης, του 49χρονου πρώην συνδικαλιστή Μπιλ Σόρτεν.

Ο Τέρνμπουλ, 61 ετών, φιλοδοξεί να επιτύχει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το εσωκομματικό πραξικόπημα στο Φιλελεύθερο Κόμμα που οδήγησε στην αποπομπή τον Σεπτέμβριο του Τόνι Άμποτ.

Ο πολυεκατομμυριούχος Τέρνμπουλ, πρώην στέλεχος επενδυτικών τραπεζών, έδωσε έμφαση τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας του στις ανησυχίες για τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις του Brexit και επέμεινε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα να συνεχίσει την πορεία που έχει χαράξει.

Από την έλευση του Εργατικού Κέβιν Ραντ το 2007 στην εξουσία, έπειτα από μια δεκαετία «βασιλείας» του Φιλελεύθερου Τζον Χάουαρντ, η αυστραλιανή πολιτική έχει γίνει εξαιρετικά απρόβλεπτη.

Ο Ραντ ανατράπηκε από την Τζούλια Γκίλαρντ το 2010, πριν ξαναπάρει την εξουσία το 2013 και την χάσει ξανά μερικούς μήνες αργότερα όταν ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές από τον Τόνι Άμποτ, που κι αυτός με τη σειρά του ανατράπηκε τον Σεπτέμβριο από τον Τέρνμπουλ.

Η συμμετοχή στις εκλογές παραμένει υποχρεωτική στην Αυστραλία από το 1924. Οι Αυστραλοί εκλογείς καλούνται να αναδείξουν τα 150 μέλη της Βουλής καθώς και τα 76 μέλη της Γερουσίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact