ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

Στη διάθεση των φορολογουμένων βρίσκεται η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Περίπου έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταθέσουν τις δηλώσεις στην εφορία και οι φορολογούμενοι  έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες.

Με την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή που ενεργοποιήθηκε από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση τόσο της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) όσο και του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (AMKA).

Χωρίς αυτά τα στοιχεία ο φορολογούμενος δεν μπορεί να καταθέσει τη φορολογική δήλωση.

Προσυμπληρωμένα εμφανίζονται τα εισοδήματα από μισθούς και τις συντάξεις ενώ με τη βοήθεια ειδικού πίνακα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να βρουν και τα εισοδήματα με βάση τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου ενώ η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης εκπνέει στις 31 Ιουλίου.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact