ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση για τις δηλώσεις Μπουτάρη για το ΥΜΑΘ

Στις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης απαντά η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ο αξιότιμος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, αν αληθεύουν αυτά που αναπαράχθηκαν ως χθεσινές δηλώσεις του, τοποθετήθηκε αρνητικά στο ρόλο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, λέγοντας ότι η ύπαρξή του “είναι ένα χάιδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βόρειας Ελλάδας” και καταλήγοντας ότι «Είναι ακόμη ένα εμπόδιο στη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Χωρίς να έχω καμία διάθεση να αντιδικήσω μαζί του», συνεχίζει η κ. Κόλλια-Τσαρουχά και σημειώνει: «ως υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη), αναφερόμενη στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, έχω να δηλώσω τα εξής:

Είναι φανερό ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης για τις πραγματικές αρμοδιότητες, τις δυνατότητες και τους στόχους του υφυπουργείου, τις οποίες θα ξεκαθαρίσουμε σύντομα. Το ΥΜΑΘ είναι ένα κυβερνητικό όργανο, αποτελεί δηλαδή έναν άμεσο σύνδεσμο του πολίτη της Βόρειας Ελλάδας με την κυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι κάποια αποκεντρωμένη διοίκηση ή περιφερειακή αρχή που εκτελεί αποφάσεις. Είναι ο εξισορροπητικός μηχανισμός που ενδυναμώνει τον κυβερνητικό ρόλο της Βόρειας Ελλάδας.

Θα πρέπει να τονίσω βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια θα έπρεπε να αναδειχτεί ίσως περισσότερο η σπουδαιότητα και αναγκαιότητά του, το οποίο αποτελεί και προσωπική μου δέσμευση.

Πιθανά η ενδυνάμωση του να συναντήσει αντιστάσεις από τις διάφορες τοπικές αρχές της πόλης, που θεωρούν ότι έτσι θα μειωθεί η ισχύς τους, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Ας κάνουμε λίγη υπομονή, καθώς οι εξελίξεις σχετικά με το υφυπουργείο τρέχουν πολύ γρήγορα, τονίζοντας την άριστη συνεργασία μου με τον υπερυπουργό κ. Νίκο Βούτση και την κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρώ ότι έχει μια σταθερότητα στις απόψεις του, την οποία εκφράζει με συνέπεια και διαχρονικά, και αν στο μέλλον αποφασίσει να πολιτευτεί με κάποιο πολιτικό κόμμα, όπως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ (Οικολόγοι) ή οποιοδήποτε άλλο, θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε πολιτικά στο χώρο του κοινοβουλίου.

Μέχρι τότε, διαβεβαιώνω τον κ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ότι θα συνεργαστούμε άψογα για το καλό της πόλης, και όχι μόνο».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact